zondag 8 januari 2012

Dadel-walnotencake


Afgelopen weekend heb ik mijn bestuursjaar afgesloten. Een jaar lang heb ik me met veel plezier ingezet voor de NJN, een jongeren-natuurvereniging waar ik al sinds mijn 13e lid van ben. Vergaderen, emailtjes sturen, mensen bellen, dingen regelen, dingen doen: een jaar vliegt zo om als je aan het besturen bent. Van het ene naar het andere overleg ren je. Steeds weer bezig dingen van de grond te krijgen. Heel gezellig, super leerzaam, maar ook vermoeiend en hongerig makend. Dit jaar is er dus ook veel taart en thee in gegaan tijdens die overlegjes. Bij de laatste vergadering mocht dit natuurlijk niet ontbreken en om tevens haar verjaardag te vieren, maakte een van de nieuwe bestuursleden een heerlijke taart: dadel-walnotencake. Een aanrader! Met zulke taarten zal het nieuwe bestuur dit jaar wel overleven!



Recept

· 200 g ontpitte dadels, fijngehakt
· 30 g boter
· 1 tl zuiveringszout
· 250 ml kokend water
· 150 g lichtbruine ruwe rietsuiker
· 2 eieren
· 275 g bloem
· 2 tl bakpoeder
· 1½ tl gemengde kruiden
· snufje zout
· 125 g walnoten, fijngehakt

Doe de fijngehakte dadels samen met de boter en het zuiveringszout in een kom. Giet er kokend water over en roer tot de boter is gesmolten. Zet opzij om af te koelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde cakevorm met een diameter van 18 cm in en bedek de bodem met bakpapier. Doe de suiker en de eieren in een grote kom en klop ze goed door elkaar. Voeg het afgekoelde dadelmengsel toe en zeef er de bloem, het bakpoeder, de gemengde kruiden en het zout boven. Voeg de walnoten toe en roer tot alles goed is gemengd. Giet het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. Bak de cake tot hij goed is gerezen, mooi bruin is en een vleespen die u in het midden steekt, er schoon weer uit komt. Dit duurt ongeveer 1-1¼ uur. Leg de cake op een rooster en laat hem afkoelen. Als u hem inpakt in folie of in een luchtdichte doos bewaart, is hij tot 5 dagen houdbaar.

Van: http://allrecipes.nl/recept/3387/dadel-walnotencake.aspx

Geen opmerkingen: